Referenties

Ronald, Business Unit Manager:
“Met veel plezier beveel ik Inez Schalks aan als loopbaanspecialist. Inez heeft mij zeer goed begeleid tijdens het loopbaantraject dat ik onlangs bij haar heb gevolgd. Op een professionele en prettige wijze heeft Inez mij geholpen inzichtelijk te maken welke carrière opties het beste bij mij passen en geadviseerd over de te nemen stappen om mijn doel te bereiken. Daarnaast geeft zij veel handige tips and trics, do’s and don’ts. Bovendien weet Inez haar aanpak goed te combineren met persoonlijke belangstelling en houdt rekening met specifieke wensen. Inez is gedurende het hele traject écht betrokken geweest bij mijn acties. Super dat zij altijd open staat voor vragen tussendoor, of om ‘gewoon even te sparren’ indien nodig! Dankzij haar ervaring, zowel als loopbaanspecialist, maar ook als HR- professional bij grote organisaties, is Inez volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe hierop kan worden geanticipeerd.”
Mona-Lisa, Cabin Attendant:
“Zoals veel mensen is overkomen, raakte ik mijn baan kwijt door de wereldwijde pandemie. Door mijn toeristische achtergrond en jarenlang werkzaam te zijn geweest in de reisbranche was het behoorlijk lastig om daar een geschikte functie in te vinden. Door professionele coaching van Inez Schalks heb ik mijn zoektocht naar een baan weten te verbreden, mijn sollicitatiebrief en cv een moderne uitstraling weten te geven en een duidelijk beeld gekregen wat mijn competenties zijn. Door analyse van mijn vaardigheden en werkervaringen heb ik gesolliciteerd op functies buiten de toeristensector. Al vrij snel werd ik voor een gesprek uitgenodigd bij Stichting BovenIJ ziekenhuis, waar ik tot op heden met heel veel plezier de functie van medewerker receptioniste vervul, met dank aan de betrokken coaching van Inez Schalks!”
 
Ramon, engineer: Inez begint waar je zou moeten beginnen als je serieus bent over het oppakken en benutten van je carrièrekansen. Je gaat samen aan de slag en leert meer over je eigen interesses en capaciteiten. Op basis hiervan zorgt ze ervoor dat jij je goed kan presenteren bij potentiële werkgevers, zo laat ze je het plezier inzien en ervaren van het ontdekken van je eigen (carrière) mogelijkheden door te oriënteren, solliciteren en vooral jezelf uit te dagen. Ze zorgt ervoor dat je het maximale uit jezelf kan halen en met plezier met “werk” aan de gang kan. Zelf ben ik ontzettend geholpen door Inez, waar ik graag een carrière switch overdacht naar de IT durfde ik nooit écht de stap te nemen. Door mijn vertrouwen een grote boost te geven maar haar oprecht betrokken begeleiding ben ik me, na 15 jaar kinderopvang, gaan wagen aan een overstap naar de IT. Nu ben ik een half jaar met veel plezier aan het werk bij een grote bank in Nederland zonder enige IT opleiding en zou ik niet meer anders willen. Bedankt Inez!
 
Wanda, Project Manager:
Soms is het tijd om de stap te nemen om met iemand die iets verder van mij afstaat te kijken naar mijn leven, mijn wensen én mijn ambities. Ik vond het best lastig om deze stap te zetten en een goede loopbaancoach te vinden want er is veel aanbod. Via een goede vriendin ben ik bij Inez terecht gekomen. In het traject dat ik bij Inez volgde, stelde zij mij telkens de juiste vragen en had altijd een luisterend oor. Ze is een enorm hartelijk, warm en positief persoon. Zeer praktisch, eerlijk en respectvol in haar aanpak. Bovendien had ze altijd aandacht voor mij als persoon, iets wat ik heel prettig vond. Door haar professionele testen en diverse praktijkopdrachten heb ik mijzelf beter leren kennen en nieuwe inzichten gekregen. Om in mijn eigen vaktermen te blijven: Het was mijn persoonlijke ‘Customer journey’. Inez, bedankt voor je hulp en het vertrouwen in mij, ik vervolg mijn nieuwe pad!
 
Magda, HR Werk-leer: Onlangs heb ik een loopbaan traject bij Inez gevolgd. Inez heeft een pragmatische aanpak en heeft mij geholpen om helder te krijgen wat mijn korte en lange termijn professionele doelen zijn. Ik heb geleerd hoe ik op een effectieve manier stappen moet zetten op de arbeidsmarkt, en om ze te realiseren.

Op basis van analyses werden mijn sterke kanten en kwaliteiten zichtbaar. We hebben mijn CV geüpgraded waardoor deze beter aansloot aan de gewenste vacatures. Vervolgens werd ik begeleid tijdens recruitment processen zodat ik de juiste stap kon kiezen.
Tijdens mijn traject bij Inez heb ik haar leren kennen als een warm persoon met veel mensen- en organisatie kennis. Haar scherpe en doeltreffende opmerkingen hebben mij op de juiste manier uitgedaagd.

Inez is een geweldige coach voor iedereen die op zoek is naar:
– Individuele aanpak;
– Flexibele loopbaantraject;
– Constructieve en ondersteunende feedback;
– Blijvend verandering van gedrag of benadering;
– Stap in je loopbaan die bij je past.

Renate, Hospatilty Expert-, Cabin crew recruitment:  IsGelukt! Na 27 jaar weer iets nieuws beginnen is mega spannend en wat is er veel veranderd! Door de adviezen, aanpassingen in het C.V. en coaching heb ik een baan gevonden die echt aansluit op mijn passie en talenten.
Uiteindelijk moet je het zelf doen en helpt Inez je weer even met een frisse blik op de weg.
Daarnaast is ze ( voor mij) HR expert zodat ik niets over het hoofd zag wist waar ik op moet letten en wat te vragen.
Naast haar zakelijke insteek is zij een heel fijne, warme persoonlijkheid en is er ook ruimte voor een gezellig gesprek en ziet zij wie en hoe je echt bent wat dus ,in mijn geval, resulteert in een leuke passende job!
Dank je wel Inez

Aart, Manager Operations: Op sommige momenten in je leven heb je door gebeurtenissen buiten jezelf om iemand nodig die je kan helpen. Door het krijgen van inzichten leer je jezelf beter kennen. Ze geeft je handvatten die nodig zijn voor de volgende stap(pen). Zowel op werk als persoonlijk vlak.
Inez is zo’n persoon. Door haar zachte maar ook directe behulpzame woorden heeft ze mij enorm geholpen.